Niesamowity wynalazek, niebiańskie smaki na nieprzywierającej płycie do pieczenia .Rewolucyjne narzędzie, nieprzywierająca płyta do grillowania, łatwe czyszczenie.

Płyta solna wykonana z soli himalajskiej to bez wątpienia oryginalny, a przy tym zdrowy sposób na grillowanie, smażenie i pieczenie mięs, ryb, owoców morza i warzyw.Jeśli lubisz grillować, ale chcesz nieco urozmaicić dotychczasową metodę przyrządzania potraw to zwróć uwagę na himalajski kamień solny. Ta niepozorna różowa deska to naprawdę ciekawy produkt, o którym warto dowiedzieć się nieco więcej. Co to jest i jak używać płyty solnej do grillowania i pieczenia dań? Grillowanie to zdecydowanie jedna z moich ulubionych metod przyrządzania potraw. W cieplejszych miesiącach grilluję na tradycyjnym ruszcie na zewnątrz, a w tych chłodniejszych, korzystam z grilla elektrycznego w domu. Czasami, gdy chcę coś szybko przygotować, wrzucam kawałki mięsa na patelnię grillową. Raz, dwa i soczyste steki z charakterystycznymi prążkami gotowe. W każdym razie, grillowane potrawy widnieją w moim menu przez cały rok. Nie dziwi więc fakt, że każde nowe gadżety, które można wykorzystać do grilla w mig zyskują moje zainteresowanie. Solna deska na grilla to raczej ciekawe urozmaicenie dotychczasowego przyrządzania potraw, które warto wypróbować. Zaraz wszystko wyjaśnię; Kamień solny zwany również płytą solną, to produkt przeznaczony do grillowania, smażenia i pieczenia potraw. Możemy ją również wykorzystać do schładzania i mrożenia. Płyta solna wykonana jest w 100% krystalicznej soli himalajskiej, której zawdzięcza bogactwo naturalnych pierwiastków i minerałów. Różowy blok odporny jest zarówno na wysokie jak i niskie temperatury, co pozwala na użytkowanie go na grillu i kuchence, ale i w lodówce czy zamrażarce. Krystaliczna struktura różowej soli sprawia, że płyta dość długo utrzymuje ciepło (lub zimno) i równomiernie rozprowadza temperaturę po bloku. Możemy na nim grillować kawałki mięs, ryb, owoców morza i warzyw. Serwować schłodzone wędliny, sery i inne przystawki. Dlaczego to jest takie super? A no dlatego, że nie musisz dodawać już do potraw soli - ułożone na desce składniki wchłoną sól i składniki mineralne zawarte w kamieniu. Zdrowo, smacznie i soczyście. Płyta solna spokojnie starczy nam na kilka, kilkanaście razy. Z każdym myciem traci tylko 5% swojej objętości. Po każdym myciu kamienia solnego trzeba ostrożnie usunąć resztki jedzenia i poczekać aż ostygnie. Nie używać żadnych detergentów, nie myć w zmywarce. Przetrzyj kamień wilgotną, czystą ściereczką lub wystudzony opłucz pod bieżącą zimną wodą. Pozostaw do całkowitego wyschnięcia na minimum dobe. Przed kolejnym myciem deska musi być sucha. Pamiętaj, że użytkowanie deski na różne sposoby, sprawia, że kamień solny zmienia swoją barwę (ciemnieje). Nie ma w tym nic złego, to całkowicie normalne zjawisko, które nie wpływa w żaden sposób na jego właściwości. A na koniec mała ciekawostka! Zakupiłeś kamień solny i za nim zdążyłeś wykorzystać go do grillowania i smażenia potraw deska niefortunnie pękła? Wykorzystaj regenerujące właściwości soli i wrzuć bryłę kamienia do kąpieli. Sól himalajska oczyszcza organizm, regeneruje i poprawia wygląd skóry. Czas na domowe SPA...